Smakprov på Seglings test av Dehler 38

Curt Gelin har testat nya Dehler 38 i medelhavet mars 2013 för tidningen Seglings räkning. Testet publiceras i Seglings kommande nummer våren 2013, här följer några smakprov i form av citat från testet:

"Klockren kombination.

Med ett pris om "bara" cirka 1,56 miljoner kronor i baspris är Dehler 38 en klockren prestandabåt. Därmed framstår Karl Dehlers skötebarn som rena kapet för alla som vill ha en rask, rolig och rymlig kombinerad racer och cruiser."

"Med konceptet, jämförelsetalen och VPP i bakfickan tog jag över styrningen en dag på det blåa Medelhavet. Direkt känns 38:an rätt, så fort vi skotar hem känner jag helfin kontakt med båten. Den balanserar förträffligt med ett par graders trevligt lovartstryck, den ligger ljuvligt i handen, är njutbart lätt att hitta farten i och spårar precist och snällt, som bra båtar ska göra.Dessutom glider styrningen lätt, ingen tråkig friktion finns, jag känner båten genom rattarna, som dessutom frihjular tillbaks när jag släpper.Jag gillar också utväxlingen i systemet, 1,3 varv åt varje håll ger ganska lagom slaglängd. Och rattarnas diameter bidrar till den lyckade utväxlingen."

"Interiört möter en iögonfallande känsla av volym och fräschör. Den första kommer sig av att toalettskottet är indraget och rundat föröver och tar inte för mycket av salongen. I nästa sekund fastnar blicken på fräschören - den rundade fronten på bordet, de välvda överskåpen och huvudkuddarna som på ett flyg. Finish är svår och dyr att skapa. På 38:an är passningen på trädelarna bra, inga glipor eller flammigt billigt ytträ. I den provade båten var inredningen i teak a´ 53 542 kr, men mahognylikt material är standard."

"Efter två dagar med 38:an är mitt intryck att den en snabb, rolig cruiser/racer.Att den är smakfull ut - och invändigt, har bra finish och är rymlig, är inte heller fel. Duktigt Dehler!" Slut på citat.

Köp kommande nummer av Segling så kan ni läsa hela testet!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter