Dehlers moderbolag HanseGroup rapporterar 85% ökad order ingång för första kvartalet 2013/14(juli-september)

HanseYachts AG som är det börsnoterade bolaget, rapporterade en kraftigt ökad efterfrågan på varvets båtar under första kvartalet 2013/14 (jul-sep), order ingången ökade med 85% jämfört med året innan och uppgick till 27,6 miljoner EURO. Enligt Dr. Jens Gerhardt , CEO för HanseYachts AG beror ökningen på en lyckad multi-varumärke strategi samt på att man utvecklat nya modeller utgående från marknadsbehovet. "Vi ser nu resultatet av vår investering (ca 2,5 miljoner EURO) på forskning och utveckling som vi gjorde under fjolåret."

HanseGroups bäst säljare är Hanse 345. Hanse 575 som presenterades senaste höst har även den överträffat alla förväntningar. Med nästan 80 fartyg sålda under 1 år är detta en sann succé för seriebyggda produktions- båtar i denna storleksklassen. Flera än 30st Dehler 38 har sålts sedan våren 2013. Stora förväntningar står också till nya Varianta 37 som precis introducerats.Likaså har mycket intresse visats på höstens internationella båtmässor för de nyutvecklade Hanse 505 och Moody 54 Decksalong.
 

Etiketter: pressmeddelande

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter