Dehler 38 snabbare än Elan 400 i lätt vind skriver Seilas

Förra veckan testades de 20 nominerade båtarna inför titeln European Yacht of the Year 2014 i fyra olika kategorier i Italien. På båtmässan i Duesseldorf Boot 2014 kommer man att utnämna vinnarbåtarna. Tidningen Seilas som sitter i juryn för utnämningen skriver på sin hemsida om tydliga trender man upplever bland de nya båtarna. Bl.a. att i prestandaklassen finns det klart allroundbåtar och båtar som är optimerade för undanvind ofta med dubbla roder och extremt breda. Exempelvis var Dehler 38 snabbare än Elan 400 på kryss i lätt vind mm.  
Läs mera om detta på Seilas hemsida

Vår kommentar: Dehler 38 är en allround Performance Cruiser som alla Dehler alltid varigt. Båten har raka fina långa seglande linjer med liten våtyta trots modern bredd på skrovet. Båten är utrustad med T-köl med bulb för högsta stabilitet och djupt enkelroder med dubbel rattstyrning. Båten går alltså mycket bra på kryss, läns och slör mao alla bogar. Dehler 38 vann bl a tyska ORC International mästerskapet i havskappsegling i sommar, 2013. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter