Dehler 38, Boat of the Year 2014 !

Bästa Cruising segelbåt under 38 fot 2014: Dehler 38 !
"Den här seglingsglada båten sticker iväg som ingen annan båt vi seglat i detta testade sällskap", säger Boat of the Year domaren när han seglar Dehler 38.
Det är väl ganska klart att fina segelbåtar ger fin seglingskänsla. Den tyskbyggda Dehler 38 gör detta i högsta grad. Därför har även vår domarpanel utnämnt båten till 2014 års Bästa Cruising Segelbåt under 38 fot. Ed Sherman bl.a. var imponerad. "Jag gillade verkligen denna båts öppna sittbrunnslayout, det gjorde att båten blev väldigt lätt att manövrera och trimma med allt inom räckhåll. Det är en fin båt som fungerar både som Racer och Cruiser. Man kan segla både onsdagsseglingar och deltaga i wekend Regattor med båten och verkligen njuta av båten och tillvaron. Folk som verkligen gillar segling kommer garanterat att njuta av vad Dehler 38 erbjuder."
" Märket ingår numera i Hanse Gruppen, Dehler, Hanse och Moody" förklarar Tim Murphy. " Denna båt representerar en ny trend i företaget, där Dehler tagit rollen som prestanda seglaren i sällskapet och Hanse båtarna blir mera rena Cruisingbåtar."
Murphy tror att det är rätt väg att gå för företaget. "Dehler 38 levererade  verkligen prestanda och seglingsglädje" säger han. "Storskotet sitter i bomnocken med en lång storskotskena över hela sittbrunndsdurken. Ett mycket bra arrangemang. Rattstyrningen var underbar."
Mark Schrader kommenterade att " Först tyckte jag att de dubbla rattarna verkade små, men efter att ha seglat båten börjar jag inse att det är en fördel att ha det så. Roderkänslan är extremt lätt och mycket väl balanserad. I sittbrunnen och runt rattarna fungerar ergonomin mycket väl.
"Vi satte gennaker, det var en enkel grej", sa han. "Att gippa med gennakern var väldigt enkelt. När man står vid rodret har man väldigt fin uppsyn och kontroll. Det är en livlig båt som ger utdelning åt någon som kan och vill segla båten aktivt, precis som en sportig båt skall  vara ."

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter