Dehler framgångar i Seapilot2Star

Seapilot2Star 2015,
kappseglarna är nu i mål i Oxelösund.
Årets tävling präglades av gynnsamma rätt så stabila vindar, inga stora bleken och inga svåra stormar som vi vissa år fått uppleva. Tvåmanskappseglingen Seapilot2Star, härstammar egentligen från gamla Östersjömaran som arrangerades från 1994 - 2007. Östersjömaran var en non-stop tävling på ca 600 sjömil för en tvåmansbesättning. Mellan åren 1994 - 1998 så begränsade man båtarnas längd till ca 40 fot och seglade endast på scratch mao snabbaste båt i mål var vinnare! Under dessa år kunde ingen liten båt vinna tävlingen. År 1999 ändrade man reglerna och införde LYS som beräkningsgrund för resultatet, undertecknad hade då nöjet och flytet att tillsammans med min bror ta hem totalsegern samt klasssegern i Östersjömaran. ( totalt tog det oss 116 timmar att runda Bornholm och tillbaka). 
2008 gjorde man om kappseglingen, till Watski2Star, Watski blev huvudsponsor av tävlingen, med kortare bana, Oxelösund-Visby-Oskarshamn-Oxelösund, 4 timmars pitstop efter varje delben, samt tonade ner utmaningen till  " Sailracing with a Friend". Den satsningen verkade lyckad eftersom man fick 100 tal anmälningar till tävlingen. (Undertecknat seglade även denna variant år 2009 men utan någon framgång.)

 Årets upplaga är åter förändrat till det mera nedtonade (kanske rätt sätt att gå för att  få flera att deltaga?). Man seglade samma etappsträckning men nu startade varje ny etapp med gemensam klass start följande morgon. Fördelen med detta är säkert att man är mera utvilad och att man känner mera av tävlingen när båtarna är mera samlade under tävlingen. 

I årets Seapilot2Star så deltog 89 båtar totalt varav 10 av dessa Dehler båtar. Vi gratulerar alla duktiga Dehler kappseglare och speciellt grattis till FunnyToo Dehler 34DD som blev 1:a i SRS klass 1,216-1,236 och
Dagmar Dehler 33CR som blev 2:a i samma klass!

Hälsningar Lars Sjöman

Etiketter: kappsegling

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter